Stop madspild

I Danmarks smides der hvert år cirka 540.000 tons mad ud. Det er et voldsomt spild af både fødevarer og penge. Faktisk svarer madspildet til ikke mindre end 16 milliarder kroner.

Ved at følge nogle simple tips kan I nemt nedsætte madspildet i jeres køkken. Gevinsten bliver bedre udnyttelse af både madbudget og tid. Der kan nemlig spares en hel del på begge parametre – så det kan slet ikke betale sig at lade være.

Læs vores tips og se, om der er noget, I kan forbedre.

Mindre tallerkner – mindre madspild

Der er mange veje til at mindske madspild – og de er heldigvis alle ret enkle. Noget så banalt som at droppe de store tallerkner og stille en mindre størrelse frem på buffeten kan betyde en stor forskel. Vi har det simpelthen med at fylde tallerknen helt; med det resultat at vi bliver mætte halvvejs og ender med at smide en masse mad ud.

Fyld buffeten op løbende

I Café Charlottehaven på Østerbro er kampen mod madspild en del af fundamentet for at kunne drive en sund forretning. Når caféen har buffet, lægger de ikke al mad frem med det samme, men sørger for at fylde på undervejs – hvis det viser sig at være nødvendigt. På den måde går meget mindre mad til spilde.

Planlægning

Er et godt våben i kampen mod madspild. Hvis du ikke allerede har styr på dine madplaner og indkøbslister er det en rigtig god ide at komme i gang. Og du skal altid justere dine indkøbslister løbende efter, hvor meget mad du har i køleskabet. Hold øje hele tiden, og du vil undgå for meget madspild.

Mængderabatter er en madspildsfælde

Brug mængderabatterne meget fornuftigt og kun hvis du er sikker på, at du får brugt al maden, for ellers er det penge ud af vinduet.

Giv gæsterne rester med hjem – mod betaling

Det kan være en stor udfordring at beregne, hvor meget mad der spises, og måske er en hel afdeling på kursus og havde glemt at fortælle det til jer køkkenet. Læs om mulighederne for at få spist op her.

Du kan læse meget mere om madspil på www.stopspildafmad.dk

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld