Tjen en ekstra skilling

Lad gæsterne købe rester med hjem.

Nogle kantiner har den service, at gæsterne kan købe aftensmad med hjem til familien. Det kan selvfølgelig være en rigtig god indtjening for køkkenerne, vel at mærke hvis der er bestillinger nok. For man kan også risikere at stå med alt for meget mad pga. manglende bestillinger, og så kan det være en underskudsforretning.

Der er ofte stor forskel på, hvor meget mad der bliver spist, og hele afdelinger kan måske være på kursus, men ingen har nået at give køkkenet besked. Det resulterer desværre i, at der ind imellem er masser af mad i overskud.
Løsningen kan være, at du tilbyder dine gæster at købe rester med hjem, men kun de dage hvor du har for meget mad i overskud. Det kræver selvfølgelig, at det kommunikeres ud i huset, at gæsterne netop i dag har mulighed for at købe dejlig, billig mad med hjem – og samtidig være med til at undgå madspild.

Sørg for at have en procedure, så alle får klar besked:

• Hav en samlet mailingliste til husets medarbejdere, der får besked fx kl. 13

• Køb praktiske beholdere i plast, så gæsterne nemt kan transportere maden med hjem

• Prissæt retterne billigt og i overskuelige beløb fx 15 kr. for salat, 20 kr. for den varme ret

• Lav klare aftaler omkring betaling evt. via medarbejdernes løn, liste el. lign.

• Sørg for at gæsterne ved præcis, hvor de skal afhente maden og sæt evt. navn på bestillingerne

Det kræver selvfølgelig en ekstra indsats for køkkenets medarbejdere, men til gengæld kan I glæde jer over, at jeres budget kan mærke en indtjening, og I er med til at mindske madspild i fællesskab. For at motivere medarbejderne til at benytte dette tiltag, kan I ind imellem informere dem om, hvor mange kilo mad der ikke er gået til spilde den sidste måned, fordi de har købt mad med hjem.

Rigtig god fornøjelse.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld