Opskrifter med kål

Kål, rodfrugter og andre grove grøntsager hittede ikke kun tilbage i 1800-tallets Danmark, men også i dag. Den stigende efterspørgsel kan forklares med det øgede fokus på Ny Nordisk mad, hvor lokale danske råvarer er i fokus. Nu hvor efteråret er over os, er de grove grøntsager klar til at blive spist.

Vi har kombineret den fiberrige billige råvare med den gode tilberedning. Resultatet? Smagfulde serveringer, der ligger en god bund og får mundvandet hos gæsterne til at løbe.


Blomkål


Lad dig ikke narre af blomkålens knoldede udseende. De fine buketter kan spises rå, kogt eller stegt. En særlig nem og billig ret er gratineret blomkål med revet citronskal og sennep. Rå blomkål skåret i tynde skiver med olivenolie, ristede græskarkerner og friske urter smager også skønt.

Blomkål er propfyldt med fibre, C- og K-vitamin og B6. Derudover indeholder den knoldede kål mineralerne fosfor og kalium.

Sæson: juni-november

Opskrifter med blomkål:

• Gratineret blomkål med revet citronskal og sennep. Se opskriften her.
• Chutneymarineret blomkål. Se opskrift her.
• Blomkålssalat med karry og tigerrejer. Se opskriften her.


Savoykål


Savoykål har fuld knald på kuløren. Kålens flotte grønne farve og krøllede tekstur kan bruges i mange retter. De grove yderblade kræver en tur i varmen, brug dem derfor i retter som suppe, gryderetter og wok. De finere inderblade kan med fordel snittes tyndt og bruges råt i salater.

Savojkål indeholder C-vitamin, mineralet kalium og er spækket med kostfibre.

Sæson: juni – marts

Opskrifter med savoykål:

• Sennepskorteletter med cremet savoykål i fløde. Se opskriften her.
• Savoy coleslaw med æbler, tranebær og rosiner. Se opskriften her.


Spidskål


Spidskål er sødere og mildere i smagen sammenlignet med fx hvidkål. Pga. smagen fungerer den rigtig godt i salater eller fint snittet i supper. Afbalancer den søde smag med noget syrligt, som citronsaft eller æbleeddike. Spidskål kan også sagtens dampes, lynsteges eller blancheres. Indgår spidskålen som det sprøde element i retten, så bevar det råt.

Spidskål indeholder, sammen med resten af kålfamilien, et højt indhold af C-vitamin og kostfibre.

Sæson: maj-november

Opskrifter med spidskål:

• Glaseret and med rød spidskål, appelsin, soya og ingefær. Se opskriften her.
• Skaldyrs trifli med spidskål, avokado, lime og dild. Se opskriften her.
• BBQ spareribs med vinterslaw (udskift hvid og rødkål med spidskål). Se opskriften her.


Hvis du ikke har tid til at lave din egen vinterslaw, så prøv K-Salat Coleslaw.

Holdbarheden for kål er flere uger. Opbevar kål på køl i en plastpose.

Læs mere om grønkål, hvidkål og rødkål her.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld