Undgå madspild: Sådan bruger du rester

Rugbrødsrester

Rugbrød er en fast del af det danske frokostmåltid. Den danske klassiker smager bedst, når det har sprød skorpe og saftig kerne. Det kan dog være svært at lave den præcise vurdering af, hvor meget rugbrød ens gæster spiser. Undgå madspild og spar samtidig penge ved at bruge rugbrødsrester i den lækre dessert: øllebrød. Mormordesserten smager ikke kun lækkert, men er fyldt med fibrer og bevarer blodsukkeret intakt hos gæsterne.

Prøv vores øllebrøds opskrift med luftig skyr, pærer stykker, hasselnødder, abrikosmarmelade, honning og mynte
 her


Kartoffelrester

Kartoflen er den gode mættende base i mange retter. Har du kogt for mange kartofler en dag, så fortvivl ikke. Brug fx resterne på kartoffelfrikadeller (se opskriften herunder). Alternativt kan du blande kartofler og andre grove grøntsager i kødfarsen. Blend 2/3 grøntsager og tilsæt 1/3 kødfars, sådan undgår du at smide rester ud – og retten er endda billigere end frikadeller med ren kød.

Prøv vores opskrift på kartoffelfrikadeller
 på romainesalat med ristet bacon, radiser, dild, rygeost dressing og agurkerelish


”Restetærten”

”Restetærten” kan få bugt med alle slags rester. Lav en klassisk tærtedej og tilsæt alt fra kød- og pålægsrester til grøntsagsrester. Selv en simpel grøntsagstærte med broccoli, blomkål og kartofler smager dejligt. Samme princip kan bruges på en pizza.

Udskift indholdet i vores fuldkornstærte med dine egne rester

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld