Lækkert kød

Når man skal grille kød er der et par ting man skal overveje. Hvilken slags kød skal du grille, og hvilken udskæring? Skal kødet være gennemstegt, eller vil du have det rosa inden i, med en dejlig stegskorpe? Her kommer et par gode tips om at grille:

• Kød som; kylling- og svinekød skal altid gennemsteges. Svinemørbrad må dog gerne være en smule rosa inden i.

• Okse, kalve og hjortekød må meget gerne være rosa, specielt de finere udskæringer.

• Udskæringer som bov og skank, egner sig bedre til at blive grillet i lang tid og ved lav varme.

• Hvis man skal grille oksekød og det skal være rosa inden i, skal kernetemperaturen være mellem 55 og 60 grader. Det kalder man også “medium rare”. Hvis du ønsker stegen medium, så skal kerne temperaturen være 60-65 grader.

• Hvis man skal grille en hel steg, skal den tilberedes ved medium/ lav varme. Vend ofte, så du er sikker på at stegen ikke bliver brændt. Check at kernetemperaturen er som du vil have det, tag stegen af grillen og lad den hvile i 10 min. dækket til med folie og et rent viskestykke.

• Skal der grilles bøffer skal det ske ved høj varme, så får bøfferne en god stegeskorpe. Bøffer skal kun have 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Du kan mærke på bøffen om den er klar, ved at trykke på den med din finger. Er bøffen blød, men “springer” tilbage når du trykker, er den klar. Lad bøffen hvile i 3-5 min inden du servere den.

Grill til mange

Når man griller til mange mennesker, er der et par ting man skal være opmærksom på.

• Vent med at lægge ting på grillen, til kullene er rødglødende. Hvis dine briketter/kul afgiver flammer, er maden brændt uden på og rå i midten – og smager bare af sod.

• Det er vigtigt, at kød, som skal være gennemstegt, er gennemstegt. Her drejer det sig specielt om kyllinge- og svinekød. Et trick er at stege kødet i ovnen – dækket til med folie. På den måde er kødet gennemstegt, men uden at have fået farve. Derefter laves kødet færdigt på grillen, så man får smagen og den ønskede farve på kødet.

• Man kan også gøre det på grillen ved dele grillen op i 2 felter, så man har en varm del og en mindre varm del. På den måde kan man veksle mellem direkte varme og indirekte varme. Check altid, at kødet er gennemstegt, inden du serverer det.

• En anden god idé er at have ekstra glødende kul parat. Det er så ærgerligt at løbe tør for kul, mens man laver mad.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld