Tips til flæskestegen

Når man skal lave flæskesteg, er det det vigtigste, at få sværene sprøde.
Der er ikke noget værre end bløde svær. Så her er et par gode tips til, hvordan du får perfekte svær, hver gang.

• Dup skindsiden med et rent viskestykke og rids stegen med 1 cm mellemrum.
Kom salt på skindsiden og lad den stå i en ½ time. Dette hjælper med at trække væden ud af skindet og dette giver sprøde svær!

• Et andet godt trick er komme stegen, med skindsiden nedad, i et ovnfast fad.

• Fadet skal gerne passe til størrelsen af stegen.

• Hæld kogende vand så det dækker sværene og kom fadet i en 175 grader varm ovn i ½ time.

• Tag stegen ud af ovnen og læg den på en rist. Lad den dampe af, kom salt og peber på stegen.

• Sæt temperatuen på ovnen til 220 grader. Når ovnen er klar, sæt stegen tilbage i ovnen og steg som anvist.

NB! Gem skysaucen fra fadet til at lave sauce.

Skulle du være så uheldig, at dine svær ikke er sprøde, når du tager stegen ud af ovnen, er råd for det. Tag stegen ud af ovnen. Sæt ovnen på 220 grader. Når ovnen er klar, sæt stegen tilbage i ovnen til sværene er sprøde.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld