11 lækre morgenmads- opskrifter

FoodAppeal.dk’s kok Frantz Maurice har været i køkkenet og udarbejdet en række opskrifter der er perfekte til din morgenmadsbuffet. Fælles for dem er at de er meget velsmagende og skal sikre dine gæster den helt perfekte start på dagen. Derudover kan mange af opskrifterne let serveres således at de er lige til at tage med på farten – perfekt i en travl hverdag.


Morgenmadstærte med spinat, tomat, bacon, karse og purløg

Det er vigtigt at starte dagen med at ligge en god og sund bund. Denne morgenmadstærte består af en masse sunde grøntsager som fx spinat og tomater. Samtidig mætter æggene så du forbliver mæt og kan opretholde et højt energiniveau indtil frokost. Se opskriften her.

Græsk yoghurt med Granola hasselnød, dadler og honning

Græsk yoghurt er syrlig og cremet og med en håndfuld Granola og lidt flydende honning har man en perfekt anretning til morgenbuffeten. Græsk yoghurt stammer som navnet afslører fra Grækenland, men næsten alle danske mælkeproducenter producerer i dag græsk yoghurt. Se opskriften her.

Frugtsalat med Crüsli Nødder og frisk mynte

Frugtsalat er ikke kun lækkert og forfriskende, den er også kilde til essentielle næringsstoffer. Frugt indeholder naturligt sukker og vigtige vitaminer og mineraler, herunder fibre der hjælpe fordøjelsen. Så frugtsalat er godt for dig og dit immunforsvar. Se opskriften her.

Langtidshævet Ota Solgrynsstykke med skinke og ost

Ota solgryn er ikke kun noget man spiser i en skål med kold mælk. Prøv denne opskrift hvor blandet Ota solgryn i en bolledej for at skabe en lidt grovere bolle med alle de gode egenskaber fra havregrynene. Her som lækker bolle med en dejlig sprød skorpe. Se opskriften her.

Smoothie med supermüsli

Ordet Smoothie kommer af det engelsk smooth der betyder fin eller cremet. Smoothie består oftest af blendet frugt og bær. Prøv denne variant hvor vi har tilsat müsli for at give smoothien lidt mere struktur og et endnu mere energirigt indhold. Se opskriften her.

3 korns grød med ristede kerner, skyr, marmelade og agavesirup

Grød har de sidste år gjort sit indtog i de danske køkkener igen, og det er med god grund at det er super populært. Grød er nemlig sundt og så ligger det en god bund fra morgenstunden så hoved og mave er i balance i løbet af en stresset dag. Se opskriften her.

Morgenmadstapas med creamcheese, lufttørret skinke, vagtelæg og urter

Tapas er en række små, spanske retter, der kan bruges som appetitvækkere eller sættes sammen som et stort måltid. Giv dine gæster stemningen af sydens sol og varme med denne lækre morgenmadstapas, serveret med lufttørret skinke, vagtelæg og urter. Se opskriften her.

Hjemmebagte supermüsli boller med smør, ost og marmelade

Mange har svaghed for müsliboller, kombinationen af det søde tørrede frugter og de knasende nødder fra müslien er perfekt i en bolledej. Server dem med smør, ost og marmelade.. Se opskriften her.

Ostehapsere, brød, forskelligt lækkert marmelade og æblechutney

Et ostebord er en lækker luksus at kunne tilbyde sine gæster. Skær ostene ud, skær lidt groft brød og server det med forskellige lækre marmelader og en æblechutney. Prøv den her.

Omelet med svampe og forårsløg

Omelet har oprindelse i Frankrig og kan let tilpasses til dine gæster. Kun fantasien sætter grænser for hvilket fyld du vælger. Vi synes du skal prøve denne variant med svampe og forårsløg. Se opskriften her.

Skyr med kirsebær og mynte

Skyr er et traditionelt islandsk surmælkprodukt med lavt fedtindhold og samtidig et højt indhold af protein. I modsætning til det danske produkt ymer lader producenterne af skyr alt vallen løbe fra det syrnede mælk. Det høje proteinindhold gør skyr til en super sund start på dagen. Her serveret med kirsebær og mynte. . Se opskriften her.

Friskbagt croissant med portionssyltetøj, frisk frugt og juice

Croissant betyder halvmåne på fransk, og stammer fra en Østrigsk bager, der i Pairs lavede en variation over den hjemlige giffel. Server den fx med portionssyltetøj fra Den Gamle Fabrik, frisk skåret frugt og et glas juice. Se opskriften her.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld