Med Pastella til Italien

En tur til Italien er aldrig af vejen, især maden er turen værd. Lad din menu inspirere af det italienske køkken og giv dine gæster en oplevelse sydpå.

En stor del af den gastronomiske oplevelse i Italien findes i pastaen. Pastella Grøntsagsbånd er i familie med Tagliatelle, som er en tyndere form for båndpasta end Fettuccine. I det italienske køkken spiser man altid mange retter. Italienerne skelner mellem måltiderne antipasto, primo, secondo og dolci, men hvad indeholder de forskellige retter egentlig? Her er en gennemgang:

Antipasto skal forstås som appetitvækkeren før det egentlige måltid starter. Man kan se det som en ”for-forret”. Måltidet har ikke noget med pasta at gøre, som en dansker ukendt overfor det italienske sprog måske kunne tro. Pastaen serveres først senere. Betydning ligger derimod i det italienske ord pasto, på dansk kendt som måltid.

Primo er forretten. Her serveres typisk pasta, lasagne eller risotto, retter som vi i Danmark ville forstå som hovedretter.

Secondo er hovedretten. Her er fokus på fisk eller kød. Secondo bliver altid serveret med contorni. På italiensk betyder det tilbehør, og er derfor oftest grøntsager eller salat.

Dolci skal forstås som det søde indslag, altså desserten. I Italien afsluttes der endda nogle gange også med formaggi, der betyder ost.

Der er ingen undskyldning for ikke at blive ordentligt mæt i det italienske køkken. Vi har sammensat tre italiensk inspirerede menuer, som dine gæster kan nyde.


menu1_568x87px

1. Antipasto: Carne Cruda eller et billigere alternativ:
Rødbede-carpacciosalat med feta og saltede græskarkerner. Læs opskriften her.

2. Primo: Gulerodsbånd med sauce bolognese, revet parmesan og basilikum.
Se opskriften her.

3. Secondo: Lun sellerisalat med spegeskinke, stegte svampe og persille.
Få opskriften her.

4. Dolci: Frugttærte med æblegelé. Se opskriften her.

 


menu2_568x87px

1. Antipasto: Sprød serranoskinke m. appelsin-avokadosalat. Se opskriften her.

2. Primo: Broccoli/ærtebånd med lufttørret skinke, ristede pinjekerner, cherrytomater, olivenolie, citronsaft, parmesanost og rucola. Få opskriften her.

3. Secondo: Skindstegt torsk med bacon. Se opskriften her.

4. Dolci: Is med marmelade og friske bær. Læs opskriften her.

 


menu3_568x87px

1. Antipasto: Fennikelsalat med parmesan og rosiner. Få opskriften her.

2. Primo: Blomkålsbånd med ratatouille, parmesanost og persille.
Læs opskriften her.

3. Secondo: Bagte pastinakker med persille, blåskimmelos og pickles.
Se opskriften her.

4. Dolci: Trifli med jordbær/rabarbermarmelade. Læs opskriften her.

 


Buon appetito!
Dette var blot tre italiensk inspirerede menu forslag, vi har mange flere opskrifter. Klik her og gå på opdagelser i vores store opskriftssamling.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld