HISTORIEN OM SENNEP

Sennep er en fast del af kantinen eller restaurantens frokostbord og mange ville nok blive svært skuffet, hvis ikke Bähncke og den gode smag var inviteret med. Sådan har det været i mange år.

Sennepsplanten har rødder helt tilbage til oldtiden og i Danmark går senneps historie i den danske madtradition tilbage til middelalderen. Men tradition er ingen hindring for fornyelse. Bähncke har udviklet dansk kvalitetssennep i mere end 150 år. Og Bähnckes sennepskoncept baner vejen for nye smagsoplevelser og mangfoldige anvendelsesmuligheder i det professionelle køkkens serveringer.

Nemt og populært

I 1858 introducerede sennepsmester Wilhelm Bähncke sin færdigrørte sennep og gjorde med ét hverdagen meget nemmere i de danske køkkener. Slut med selv at kværne, udbløde og tilsmage.

Og med fastfoodens fremmarch fra 1920’erne blev sennep et af de foretrukne tilbehør. Men sennep har meget andet at byde på – og vi vil gerne slå et slag for Bähnckes senneps sortiment som den traditionsrige, danske ingrediens, der kan sætte et spændende og lækkert præg på stort set alle retter.

En enkel og fornem kunst

Sennep laves af helt enkle råvarer – sennepsfrø, eddike, vand, salt og eventuelt sukker og krydderier. Sennep smag og karakter bestemmes især af formalingen (fra fint til groft) og balancen mellem de tre typer frø, som bruges.

• Gule frø er milde og de mest almindelige
• Orientalske frø er små, stærkere og lidt bitre
• Brune frø er store og giver den stærkeste smag

Sennep blomstrede op som ingrediens i 12-1300-tallet – både i den almindelige husholdning, i klostre og ved hoffet. I de fornemste kredse var der sågar en mustardarius – en sennepsmester – som stod for dyrkning, formaling, blanding og tilsmagning af det enestående krydderi.

Bähnckes mange senneps varianter har hver deres karakter, som er skabt med de klassiske enkle midler – om end det er noget af en kunst, at fremelske de helt rigtige smagsnuancer.

Se Bähnckes mange senneps varianter her eller lækre opskrifter med sennep her.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld