Efterår er til simretid

Vi går en koldere tid i møde. September, oktober og november står i efterårets tegn, hvor kulden indvier til en tid, hvor vi samles til et varmt måltid. Efteråret er højsæsonen for en række råvarer som blandt andet rodfrugter, svampe, æbler og blommer, som kan anvendes og kombineres på mange måder.

Simremad – mad der passer sig selv – enkelt og billigt

Simremad kræver lang tids tilberedning, men er ikke tidskrævende. Fremgangsmåden for simre universet er let og enkelt. Du skal ikke svede over kødgryden i flere timer – men blot bruge din stegeso eller gryde, hvortil efterårets råvarer tilsættes efter ønske. Og herefter kan gryden passe sig selv indtil retten er mør og lækker.

I tiden hvor retten simrer, har du mulighed for at få tiden til at gå med andre ting. Nøgleordene når man snakker om simremad er: tilbered over lang tid ved lav varme. Jo mere tid råvarerne får lov til at passe sig selv og simre – desto bedre.

Foruden enkeltheden er simremad budgetvenligt. Efterårets råvarer er super billige. Rodfrugter koster ikke mange penge, og man bruger ofte de billige udskæringer som fx skank og bov der egner sig bedre til at blive stegt længe.

I et storkøkken har man ikke tid til at langtidsbraisere på selve dagen, så her er tricket at starte retten dagen før. Med andre ord: Hvis man har simremad på menuen, skal man være en dag foran i sin planlægning.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld