Svampesæson

I sensommeren og efteråret er det sæson for de fleste af de spiselige svampe. Man kan finde Karl Johan svampe, kantareller, pig svampe og mange andre i de danske skove.

Vilde svampe er essensen af efterår og vil give masser af smag til dine simreretter. Hvis du ikke kan få fat i vilde svampe, kan man sagtens bruge champignoner eller portobello svampe.

Portobello svampe

Portobello svampen har en ret kødfuld tekstur, og kan sagtens erstatte kød i en vegetarret eller burger. Portobello svampen kan bruges på mange måder. Man kan tage stilken af og fylde svampen med sin favoritost og nogle urter. Man kan grille den, stege den og komme den i gryderetter – eller spise den i rå salat.

Hvide samt brune champignon

De traditionelle champignon svampe er milde i smagen, og er tilgængelig hele året rundt som dansk import. De hvide såvel som de brune champignoner er perfekte til sammenkogte simreretter, pastaretter eller saucer.

Karl Johan svampe

Karl Johan svampen kaldes den spiselige rørhat, og er kendt for at være Europas mest eftertragtede svamp. Den vokser på dansk jord i sensommeren (fra august til oktober), men er dog tilgængelig hele året rundt som dansk import. Karl Johan svampens rør absorberer meget fugt, hvorfor du i tilberedningen skal undgå for megen væske. Svampene kan anvendes rå, de kan tørres, eller ristes med olie på en varm pande.

Kantareller

Kantareller er kendt for den tragtformede hat, den stærke æggeblommegule farve og den kraftige nøddeagtige smag. Kantarellers bør serveres tilberedt, da svampens bitre smag svinder ind i takt med tilberedningen. Kantareller kan svitses, stuves, eller anvendes i dine varme efterårs supper eller sovse, og sidst men ikke mindst kan kantareller anvendes som ingrediens i din simremad.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld