7 nye streetfood opskrifter

Streetfood er et internationalt fænomen, som kan findes alle steder på kloden. Hvert sted med sit lokale smagsudtryk. Om det er i den mexicanske varme med steak tacos, frisk salsa og guacamole eller indiens ikoniske gadesnack samosa’en. Streetfood er også blevet mere fremtrædende i vores madkultur herhjemme. Det er ikke kun den klassiske pølsevogn, hvor der serveres hurtig mad på gaden. Madvogne popper op alle vegne med forskellige eksotiske og smagfulde ready-to-eat retter.

Bliv inspireret af verdens lokale gadekøkken med vores streetfood opskrifter til din kantine:

Steak tacos

Tacos er mexicansk gademad, når det er bedst. Man kan komme alt i en taco: fisk, kylling eller grøntsager. Med en god guacamole, en frisk salsa og et lille squeeze lime er det som at være i Mexico. Prøv den her.

Pulled pork wrap

Pulled pork har længe været en klassiker i USA. Alle kogemænd og koner i staterne, har deres helt egen version. Pulled pork har i den grad vundet indpas på det danske marked og der findes flere færdige versioner. Det er let at lave til mange mennesker og er en garanteret “crowd pleaser”. Prøv den her.

Coxinha

Coxhina betyder små lår på portugisisk, og er en af Brasiliens mest populære gadesnacks. Her er den serveret med en dejlig frisk salsa. De smager af sol, sommer og samba. Prøv den her.

Souvlaki

Souvlaki er den mest populære streetfood i Grækenland. Den findes i mange forskellige versioner, både med lam, kylling og grøntsager. Dette er dog den originale version. Souvlaki er super let at lave til mange mennesker.
Prøv den her.

Samosa

Samosa er en klassisk indisk gadesnack. Den findes i alle mulige variationer. Her er den lavet med nye danske kartofler og ærter. Prøv den her.

Pad Thai

Der er ikke noget bedre, end en god Pad Thai. Den rammer hele vejen rundt; sur-sød, salt og lidt varme fra chilien. Den har ikonisk status i det klassiske thaikøkken. Prøv den her.

Köfte med melon og feta salat

Dette er smagen af Tyrkiet. Hakket lammekød med hvidløg, persille og lidt spidskommen. Her serveret med en lækker og frisk melon og feta salat. En sikker vinder på en sommerbuffet. Prøv den her.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld