Hotdog – den danske streetfood klassiker

Danmark er nok ikke mest kendt for sin streetfood, men pølsevognen er et stærkt bud på en Danmarks ældste former for streetfood. Allerede i 1921 kom hotdoggen til Danmark fra Tyskland. Udbuddet så dog anderledes ud end i dag. Pølsevognen solgte nemlig kun pølser med sennep og brød. Den rullende vogn toppede i 1950’erne og 60’erne med over 400 vogne i Danmark. I dag er der knap 100 pølsevogne og trods nedgangen er den ”varme hund” stadig populær. Flere og flere er begyndt at nytænke hotdoggen, så den får et moderne twist.
En rød pølse med sennep og ketchup er aldrig af vejen. Men for et anderledes og mere moderne udtryk, så skift ketchup og sennep ud med æblechutney eller salsa. Du kan også tilsætte en ny form for garniture i stedet for de klassiske ristede løg.

Inspiration til garniture:

• Jalepenos
• Æblechutney
• Salsa
• Rodfrugt mos
• Ærte puré
• Flæskesvær

Vi har nytænkt hotdoggen. Overrask dine gæster med tre forskellige varianter:

• Mini gourmet hotdogs med en skandinavisk stemning
• Mini gourmet hotdogs med mexicanske fornemmelser
• Mini gourmet hotdogs med inspiration fra havet

Prøv dem alle i dag lige her.

“Fun fact: Den røde pølse er en unik dansk udgave. Den røde pølse kom til ved en tilfældighed. Farven blev oprindeligt taget i brug, så pølsemændene kunne holde styr på pølserne fra dagen før. De pølser fra dagen før blev dyppet i rød farve. Den friske røde udgave blev dog så populær, at pølsemændene tog dem ind som en fast del af deres sortiment. ”

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld