Interview om streetfood med vores kok Nikolaj

Streetfood – hjertet i et lands madkultur

Nikolaj søger altid mod gadekøkkenet, når han er ude at rejse. Her har han nemlig fået nogle af de bedste madoplevelser. Ifølge Nikolaj er streetfood ”hjertet i et lands madkultur”. Det er ærligheden og autenciteten, der gør streetfood helt speciel.

Nikolaj er en af FoodAppeal’s faste kokke. Denne gang har han udviklet opskrifterne til vores streetfood tema. Nikolaj har arbejdet 20 år rundt omkring i verden med London som base. Nikolaj fortæller, at han altid opsøger gadekøkkenerne på sine rejser, da det i hans optik ”er der man får nogle af de bedste måltider”. Især Asien, Mexico, Sydamerika, men også Italien og England har meget at byde på ift. streetfood ifølge den velberejste kok.

Da Nikolaj besøgte Mexico City, var en af de tre bedste måltider han prøvede en carnitas fra en gadevogn. Det siger ikke så lidt, for som han siger ”jeg spiste mig igennem Mexico på den tur”. Det var den lækre duft, der trak Nikolaj ud af sengen og ned til den mexicanske gadelarm. De lokale stod allerede i en lang kø og ventede på deres morgenmad. Det er altid et godt tegn, hvis køen er lang og fyldt med lokale fortæller Nikolaj.

“Carnitas er en fast del af det mexicanske køkken. Kødet minder om pulled pork i sin saftige konsistens. Typisk serveres det med koriander, løg, salsa og guacamole i en tortillas. Et andet bud på mexicansk gademad er Steak Tacos – se opskriften her. ”

Streetfood er det perfekt sted at lade sig inspirere. Nikolaj elsker især krydderier, som han også selv fortæller i ”Spændende krydderier”.Han sørger altid for at komme i køkkenet med nogle ”mamas”, når han er ude at rejse.

Minderne fra de mange rejser inspirerer Nikolaj, når han er i køkkenet. Mange of os danskere tager ligesom Nikolaj madminderne med hjem fra rejser, hvilket også skaber en efterspørgsel efter streetfood. Ifølge Nikolaj er danskerne blevet mere kvalitetsbevidste, derfor er sund og lækker streetfood vejen frem.

Derfor tror Nikolaj også på, at markedet for streetfood fortsat vil vokse. Forhåbningen er, at vi ikke vil finde streetfood så eksotisk i fremtiden, men i stedet opleve det som en fast del af vores madkultur. Netop fordi det er blevet mere tilgængeligt. Streetfood bygger bro til en masse forskellige køkkener, og derfor også en masse forskellige kulturer.

Streetfood er ikke kun velegnet til gaden, men også som et frisk indspark på buffeten. Prøv Nikolajs streetfood opskrifter som inspiration til næste uges madplan og overrask dine gæster. Se dem her her.

Eller prøv vores nyeste madplan, hvor vi også har brugt nogle af streetfood opskrifterne – klik her.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld