OL OPSKRIFT MED SAFT

Cateringlandsholdet har været så søde at give os opskriften på en af deres opskrifter, så i kan afprøve retten i eget køkken eller blot lade jer inspirere.

Svinekæber med tranebær sauce

Til svinekæberne skal der bruges: (150 kuverter)

• Svinekæber 10 pax 30 stk.
• 1 l demiglace
• 0,5 dl olie til afbruning
• 0,5 stk. knoldselleri
• 2 stk. gulerødder
• 2 stk. porre
• 0,5 spsk. sorte peberkorn
• Gaze
• 1 potte rød skovsyre til pynt

Metodik

Først afbrunes de rengjorte grøntsagerne i 25 min. ved 220 grader uden fugt. Herefter afbrunes kæberne på en hed pande. Kom svinekæber,

grøntsager, gazeposer med peber, samt demiglace i en braissergryde og lad det hele simre i ca. 1-1,5 time til kæberne er møre. Derefter sigtes kogelagen fra og reducers til 5 dl.

Gastrik

• 35 g sukker
• 65 g solbærsaft
• 75 g. Tranebær økologisk koncentrat fra Gønnegården Gaarden
• 45 g A´lolivier
• casis vinaigre
• 65 g solbæreddike

Det hele kommes i en gryde og indkoges til 1 deciliter.

Sauce

• 0,5 l indkogt fond fra kæber
• 1 dl gastrik
• 100 kg frosne solbær
• 20 g maizena
• 20 g vand
• 20 g salt
• Lidt friskkværnet sort peber
• Evt. Lidt kulør (hvis saucen er for lys)
• 7 g frysetørret solbær

Metodik

Gastrik, fond og frosne solbær koges op i en gryde. Saucen jævnes med maizena, sigtes og smages til med salt og peber. Tilsæt kulør, hvis der ønskes en mørkere farve og blend derefter saucen med koldt smør. Alle elementer placeres pænt på en tallerken og pyntes med frysetørret solbær inden servering.

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld