Smagfulde opskrifter

Bliv inspireret af vores smagfulde opskrifter så I kan lave både sunde, grove og grønne retter, som lever op til Fødevarestyrelsens Måltidsmærke. Vores kok Frantz Lundby har udviklet otte inspirerende opskrifter til frokostretten, pålægsbuffeten, salatbuffeten og sandwichen/wraps.

Frokostretten

Spicy kikærtesuppe

Server denne lækre og spicy kikærtesuppe med græsk hvidløgsdressing, friske krydderurter og groft brød.
Se opskrift her

Krydrede vegetarboller i karrysauce

Klassikeren boller i karry kan nemt laves i en version, som både lever op til måltidsmærkets principper og som samtidig også er vegetarisk. Prøv denne opskrift med krydrede vegetarboller i karrysauce og server den gerne med fuldkornsris, avokadosalat og friske krydderurter. Se opskrift her

Sund_smagfuld_opskrifter_krydredevegoboller_Food_image_small_300x183@2

Pålægsbuffetten

Letrøget bønnehummus

Prøv at skifte den klassiske hummus ud med en version lavet på bønner. Server den letrøget bønnehummus med brødbuffet. Se opskrift her

Torskesalat med peberrod

Med måltidsmærket anbefales det, at der serveres mindst en slags fisk på pålægsbuffeten. Her kan torskesalaten med peberrod være et godt supplement til brødbuffeten. Se opskrift her

Sund_smagfuld_opskrifter_torskesalat_Food_image_small_300x183@2

Salatbuffeten

Linsesalat med tun og feat

For at lave mad efter måltidsmærket er udgangspunktet at bruge en række basisvarer, som blandt andet er grøntsager og frugt. Fyld derfor salatbuffeten op med sprøde grøntsager og prøv med en frisk linsesalat med tun og feta. Server gerne salaten med sennepsvinaigrette og groft brød. Se opskrift her

Bagte rødbeder og kikærter

Med efteråret lige om hjørnet er der god grund til, at bruge rodfrugter i madlavningen. Rodfrugter er nemlig spækket med vitaminer og gode kostfibre. Prøv en salat med bagte rødbeder, timian og kikærter. Server salaten med hvidløgsskyr og frisk krydderurter. Se opskrift her

Sund_smagfuld_opskrifter_bagteroedbeder_Food_image_small_300x183@2

Sandwich og wraps

Grov sandwich med tun og avokado

Fuldkorn og groft brød er meget velkommen når det kommer til at følge måltidsmærkets principper. Server den grove sandwich med tun, avokado og andre sprøde grøntsager. Tip: Du kan også bruge Glyngøre Limfjordmuslinger i denne sandwich. Se opskrift her

Fuldkornswrap med kyllingebryst

Fuldkorn findes ikke kun i sandwich og brød, men også i lækre wraps. Prøv disse fuldkornswraps med kyllingebryst, peberfrugt og Bähnckes syltede rødløg. Tip: For at undgå madsspild kan man med fordel bruge rester af kød eller fisk i denne wrap. Se opskrift her

Sund_smagfuld_opskrifter_fuldkornswraps_Food_image_small_300x183@2

Få inspiration i din indbakke

 

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

Få tips & idéer, gode opskrifter, inspiration og meget mere

Tilmeld