Search
Close this search box.

Crispy snackbar med Rugfras og rosenblade

Crispy snackbar med Rugfras og rosenblade
Ingredienser
  • 1 dl Rugfras
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 spsk. tørrede rosenblade
  • 30 g mandler
  • 40 g græskarkerner
  • 30 g solsikkekerner
  • 25 g sesamfrø
  • 200 g kondenseret mælk
  • 50 g hakkede abrikoser
  • 15 g kokosmel
  • 2 dl havregryn
Sådan gør du
  1. Hak mandler, græskarkerner og solsikkekerner og bland dem med sesamfrø.
  2. Lun den kondenserede mælk til 40 grader i en gryde.
  3. Kom mandler, græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, abrikoser og kokosmel i mælken.
  4. Bland havregryn og knust Rugfras og tilsæt det lidt ad gangen. Konsistensen skal være klistret og hård at røre.
  5. Kom blandingen i en form beklædt med bagepapir.
  6. Pres snackmassen fladt sammen i en rektangel på ca.8 x 25cm.
  7. Bag massen i ca. 1 time ved 125 grader.
  8. Afkøl snackmassen på en rist og skær den ud til 10 barer.
  9. Smelt chokolade over vandbad og dyp barene deri.
  10. Drys med knuste Rugfras og tørrede rosenblade og stil dem til afkøling.
  11. Tip: Prøv at udskifte Rugfras med Havrefras.

 

Crispy snackbar med Rugfras og rosenblade. En lækker, knasende, sprød snackbar, fyldt med fiber, mørk chokolade og mandler.

 

Prøv at sæt den på morgenmadsbuffeten i kantinen, dine gæster vil elske den. 

 

Det er super nemt at lave de her snackbare.  Det er også en oplagt måde at få brugt rester af nødder, gryn, frø og tørret frugt. Du kan nemlig sagtens udskifte ingredienserne i opskriften her, med hvad du lige har eller gerne skal have brugt. Og har du ikke Rugfras er almindelig Havrefras lige så godt.

 

Det er altid godt med opskrifter og ideer til at mindske madspild, opskrifter som er fleksible og hvor man kan anvende det man har liggende eller som man gerne skal have brugt.

Til dig der laver mad til mange hver dag og søger inspiration til dine morgenmadsserveringer.