Energi pr- portion – 1777 KJ
Protein – 7%
Kulhydrat – 35%
Fedt – 58%

DGF Jordbær Marmelade
Varenr.: 151515

DGF Hindbær Marmelade
Varenr.: 151517
50 g gær | |
2 dl mælk | |
1/2 tsk stødt kardemomme | |
½ tsk salt | |
2 spsk sukker | |
1 æg | |
75 g smør | |
Ca. 450 g hvedemel | |
75 g smør | |
1 dl sukker | |
150 g Den Gamle Fabrik Jordbær- eller Hindbærmarmelade | |
100 g revet marcipan | |
Æg eller mælk til pensling |
1. | Fremgangsmåde |
2. | Rør gæren ud i lun mælk. |
3. | Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen. |
4. | Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. |
5. | Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem. |
6. | Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min. |
7. | Lad dejen hvile tildækket i 45 min. |
8. | Rør smør og sukker til en blød remounce. |
9. | Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm. |
10. | Smør remouncen ud på dejen og smør derefter marmeladen oven på. |
11. | Drys med revet marcipan og rul dejen sammen til en roulade på den lange led. |
12. | Del dejen i tre på langs så den stadig hænger sammen i den ene ende. |
13. | Flet dejen til et aflangt brød og læg det på en bageplade med bagepapir. |
14. | Bag brødet ca. 25 min. ved 180°C. Server det lunt. |
15. | Kan sagtens fryses og lunes lige inden servering. |
Energi pr- portion – 1777 KJ
Protein – 7%
Kulhydrat – 35%
Fedt – 58%
DGF Jordbær Marmelade
Varenr.: 151515
DGF Hindbær Marmelade
Varenr.: 151517