Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
1/2 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
75 g smør
Ca. 450 g hvedemel
75 g smør
1 dl sukker
150 g Den Gamle Fabrik Jordbær- eller Hindbærmarmelade
100 g revet marcipan
Æg eller mælk til pensling

Sådan gør du

1.Fremgangsmåde
2.Rør gæren ud i lun mælk.
3.Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
4.Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
5.Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem.
6.Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min.
7.Lad dejen hvile tildækket i 45 min.
8.Rør smør og sukker til en blød remounce.
9.Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm.
10.Smør remouncen ud på dejen og smør derefter marmeladen oven på.
11.Drys med revet marcipan og rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
12.Del dejen i tre på langs så den stadig hænger sammen i den ene ende.
13.Flet dejen til et aflangt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
14.Bag brødet ca. 25 min. ved 180°C. Server det lunt.
15.Kan sagtens fryses og lunes lige inden servering.

Energi pr- portion – 1777 KJ

Protein – 7%

Kulhydrat – 35%

Fedt – 58%

DGF Jordbær Marmelade

Varenr.: 151515

DGF Hindbær Marmelade

Varenr.: 151517