fbpx

Ingredienser

10 sildefileter (750 g)
10 blade grøn salat
2 skalotteløg (40 g)
2 kg petit kartofler
1½ dl olivenolie
1 citron, saft herfra
2 spsk. tørret timian
1 kg broccoli5 dl K-Salat Hollandaise Sauce
1 dl Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj
1 dl Bähncke Agurkerelish
Friske krydderurter
Salt og peber

Sådan gør du

1.Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad og lad dem trække natten over i køleskabet.
2.Fold dem ud og læg på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
3.Vask og vend halve petitkartofler med skræl med 1 dl olivenolie, citronsaft og timian og fordel dem i en gastrobakke.
4.Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
5.Skær broccoli i buketter og damp dem i ovnen i ca. 5 min.
6.Opvarm Hollandaise i en gryde.
7.Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj, Bähncke Agurkerelish, K-Salat Hollandaise og friske krydderurter.

Tip 1: Salt sildene dagen før de skal serveres!

Tip 2: Sildene kan også steges på pande i smør vendt i rugmel

Tip 3: Prøv også K-Salat Hollandaise eller brunet smør til sild.

Tip 4: Snit broccolistokken i julienne og brug den i salater.

Bähncke Agurkerelish

Varenr.: 150624

DGF Marmelade Boysenbær

Varenr.: 151324