Ingredienser

2500 g vildsvinefilet (eller flæskesteg)
10 kviste rosmarin
5 fed hvidløg
3000 g kartofler
200 g smør
½ liter mælk
½ dl Beauvais Bearnaiseessens
500 g franske kastanjer fra dåse
2 spsk. frisk timian
1000 g rosenkål
200 g tørrede tranebær
2 appelsiner
500 g Beauvais Herregårds Rødkål
salt og peber
friske krydderurter.

Sådan gør du

1.Krydr vildsvinefilet med salt, peber og lav lommer til rosmarin og hvidløg. Steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 90 min. Lad den trække i ca. 15 min.
2.Skræl og kog kartoflerne i saltet vand. Mos dem med smør og mælk og Beauvais Bearnaiseessens (efter behov) til kartoffelmos. Rør frisk timian i. Smag til med salt og peber. Hak kastanjerne groft og bland dem i mosen. Smag til med salt og peber.
3.Kog rosenkål i saltet vand
4.Server julesteg med kartoffel-kastanjemos, rosenkål, appelsinfileter, tranebær, Beauvais Herregårds Rødkål og friske krydderurter.
5.Tip: Smag kastanje og kartoffelmos til med Bähncke Taffel Sennep

150970 Beauvais Bearnaiseessens 70cl

151006 Beauvais Herregårds Rødkål 5 kg