Ingredienser

750 g. nøglehulsmærket leverpostej
150 g. havregryn
100 g. solsikker eller græskarkerner
250 g. Bähncke Arffmanns Sennep
1 håndfuld blandede krydderurter
(persille, purløg, timian, basilikum eller lign.).

Sådan gør du

1.Kom den bagte leverpostej i en lille cocotte af passende størrelse. Blend krydderurter med Bähncke Arffmanns Sennep og kerner. Rør havregryn i så massen bliver lidt grov. Blandingen (crusten) smuldres over leverpostejen, som bages 15 minutter ved 200° C. Server med en ordentlig skål salat, agurkestave og et par skiver groft rugbrød.

Energi pr. portion – 1168 KJ

Protein – 13,1%

Kulhydrat – 29%

Fedt – 12,1%

Serveringsforslag: Crusten er også god på f.eks. laks. Eller som gratinering på en grov grøntsagslasagne. Crusten er en god måde at få brugt resterne af sine krydderurter på.
Tilbehør kunne være groft rugbrød.

Tip: Æbleflæsk: Steg bacon sprødt, læg det på fedtsugende papir og kassér det meste fedtstof. Brun løg i tynde skiver møre i resten af fedtstoffet og drys med lidt salt. Steg æblebåde gyldne og smag til med Bähncke Grov Sennep, brun farin, salt og peber. Anret, drys med persille – dertil rugbrød og sennep.

Quaker Ota Solgryn

Varenr.: 154245

Arffmann’s Sennep

Varenr.: 150546