Ingredienser

10 æg
250 g rugbrød
2 spsk. olivenolie
2 dl Bähncke Salat mayonnaise
1 dl Bähncke sød fransk sennep
1 friséesalat
10 skiver røget skinke
2 dl Beauvais Rødbeder i tern
2 dl Bähncke Agurkerelish
Friske krydderurter (karse, dild, purløg, ærteskud)
Salt og peber

Sådan gør du

1.Kog 1 l. vand op med 50 g salt og løgskaller.
2.Kog æg i 20 min. i en gryde og bank dem let mod køkkenbordet, så skallen revner forskellige steder.
3.Læg æggene i saltlagen (de skal ligge der i 2-3 dage inden de er klar.)
4.Skær rugbrød i meget tynde skiver (ca. 4 mm, evt. på pålægsmaskine).
5.Pensl med olivenolie og læg rugbrødskiver på en bageplade beklædt med bagepapir.
6.Rist rugbrødskiver i ca. 2 min. i ovnen ved 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt.
7.Tag chipsene ud af ovnen, drys med flagesalt.
8.Hak ca. 2 dl friske krydderurter og bland med K-Salat Salatmayonnaise og Bähncke sød fransk sennep.
9.Pil æggene og halver dem.
10.ag blommen ud og fyld urtemayonnaisen i hullet og kom blommen tilbage.
11.Anret rugbrødschips med friséesalat, skiver af skinke, solæg, Beauvais rødbedetern, Bähncke Agurkerelish og friske krydderurter.

Husk: Tilbered solæg 3 dage inden servering.

Tip 1: Solæg er som almindelige æg nemmere at pille, hvis ikke de er helt friske.

Tip 2: Kog saltlage op med skaller fra rødløg for rød farve eller fra rødkål for blå farve på marmoreringen.

Tip 3: Stop madspild! Lav dine egne rugbrødschips.

Bähncke Salat Mayonnaise

Varenr.: 150467

Bähncke Sød Fransk Sennep

Varenr.: 150480