Ingredienser

TIL BØNNERNE
1 kg. Beau ØKO Cannellini Bean
4-5 kviste salvie
1 tomat
1 helt hvidløg, skåret diagonalt over på midten
TIL SUPPEN
2 medium rødløg
2 gulerødder
4 selleri stængler
2 tykke skiver røget bacon eller panchetta
4 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket, uden kerner
4 kviste rosmarin
2 kviste salvie
3 laurbærblade
1 dåse flåede tomater
2 liter kylling eller grøntsags fond - du kan også bruge vand
250 gr. kogt Pastella pasta
TIL SALAT DRESSINGEN
1 fed hvidløg
2 spsk. rødvinseddike
6 spsk. olivenolie
1 spsk. Bähncke dijon sennep
Salt og pepper

Sådan gør du

1.Bønnerne
2.Sæt bønnerne i blød natten over. Kom 4 spsk. natron i vandet, da det blødgør skallen, så man får en cremet suppe. Skyl bønnerne grundigt i koldt vand og kom dem i en stor gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker bønnerne. Lad vandet komme op til kogepunktet, og skru ned for varmen, så bønnerne simrer stille og roligt. Når der er dannet skum på overfladen, hæld vandet fra og skyl bønnerne grundigt. Kom bønnerne tilbage i gryden, og hæld vand i, så det dækker bønnerne med ca. 5 cm.
3.Tilsæt tomat, salvie og hvidløg og lad bønnerne simre til de er bløde og lækre. Fjern skummet på overfladen jævnligt. Det tager som regel 1-1,5 time at koge bønner, nogle gange længere tid. Det kommer an på, hvor gamle de er og hvor god kvaliteten er. Det er dog vigtigt at koge dem ordentligt, ellers får man ondt i maven.
4.Suppen
5.Skær all grøntsagerne og bacon i 1 cm. tern. Tag en god, stor gryde og placér den på blusset ved medium varme. Hæld lidt olivenolie i gryden og start med at stege bacontern. Når de har fået en gylden farve, kom resten af grøntsagerne i gryden og lad dem stege i ca. 10 minutter, uden at få farve. Tilsæt hvidløg, chili og urterne. Krydr med salt og pepper.
6.Kom tomaterne i gryden, mas dem med grydeskeen og lad dem koge ind i ca. 10 minutter.
7.Hæld vandet fra de kogte bønner og kom dem i gryden. Hæld fond eller vand over bønnerne, så det dækker og lad det hele simre i 20-30 minutter.
8.Blend halvdelen af suppen, mix det hele sammen og tilsæt den kogte pasta.
9.Server med et stykke foccacia og en dejlig grøn salat.
10.Salat dressing
11.Hak hvidløget fint og tilsæt et godt pinch salt. Skrab hvidløget med bagsiden af din køkkenkniv til du har en fin hvidløgsmos. Kom det moste hvidløg i en skål med de andre ingredienser. Pisk det hele sammen med et piskeris, til dressingen har emulsifiseret.

En klassisk italiensk suppe, som varmer dejligt i en kold tid. Den hedder originalt pasta e fagioli, og som navnet antyder, server man den med en håndfuld kogt Pastella pasta i.

Protein – 20%

Kulhydrat – 64%

Fedt – 16%

Beau ØKO Cannellini Bean

Varenr.: 154405