Sennep som tilbehør

1
Bagt grøntsags sauce
Ingredienser:
1 knoldselleri (rødbeder eller andre grøntsager)
1 dl Bähncke Dijonsennep
3 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
salt og peber
Tilberedning:
Bag knoldselleri med skræl i ovnen ved 200 grader 2 timer.
Pil skrællen af og blend den med resten af ingredienserne.
Tip: Kom 1 spsk. trøffelolie i saucen.
(Egnet til rå grøntsager, chips, brød, grissini, sandwich, kød eller som topping på fisk.)

2
Kornblomst sennep (lavendelsennep)
Ingredienser:
5 dl Bähncke Grov Sennep
1 dl blomsterhonning
1 ½ dl tørrede kornblomster (lavendler, andre spiselige blomster)
Tilberedning:
Rør ingredienserne sammen.
(egnet til røget kød, simreretter, pølser, oste)

3
Rodfrugtsdressing
Ingredienser:
1 skalotteløg (20 g)
2 dl Bähncke Taffelsennep
2 dl koldpresset rapsolie
2 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker
Tilberedning:
Hak skalotteløg og rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til f.eks. bagte rodfrugter, rå tyndstrimlede grøntsager, lune salater og asparges)

4
Rosenpeber vinaigrette
Ingredienser:
2 dl Bähncke Dijonsennep
4 dl olivenolie
4 spsk. lynghonning
2-3 spsk. rosenpeber
evt. tørrede blomster til pynt
Tilberedning:
Pisk en vinaigrette. Knus rosenpeber og bland i. Smag til med salt og peber.
(Egnet til salater.)
Tip: brug hybenroseblade, lavendler, vaniljesalt, eller lokale urter til at pynte din sennep af med.

5
Vinaigrette med fennikel
Ingredienser:
2 dl g Bähncke Grov Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl hvid balsamico
10 g fennikelfrø
Tilberedning:
Pisk en vinaigrette. Stød fennikelfrø og bland i vinaigretten. Smag til med salt og peber.
(Egnet til salater.)

6
Sennepspesto med krydderurter
Ingredienser:
50 g hasselnødder
20 g skalotteløg
3 fed hvidløg
1 dl hakkede friske krydderurter
4 dl Bähncke Dijonsennep
2 dl olivenolie
Tilberedning:
Finthak, hasselnødder, skalotteløg, hvidløg og friske krydderurter.
Rør alle ingredienserne sammen.
(Egnet til salater med æble, pærer, frugter, tapas, brød, fisk, marineret og stegte sild og kød)

7
Rød hummus med sennep
Ingredienser:
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
2 ds. kikærter uden lage (250 g)
100 g Beauvais Syltede Rødbeder
1 dl olivenolie
4 fed hvidløg
1 citron, saft herfra
Tilberedning:
Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber.
(Egnet til sandwich, dip på buffet, brød og pålægsanretninger.)

8
Svampe Sennep
Ingredienser:
500 g blandende svampe
2 spsk. rapsolie
5 dl Bähncke Grov Sennep
½ dl citronsaft
3 spsk. frisk timian
Tilberedning:
Steg svampene i rapsolie og hak dem groft.
Bland de stegte svampe med Bähncke Grov Sennep, citronsaft og frisk timian.
(Egnet til kylling, vildtpålæg, kødpålæg, sandwich, tapas)
Tip: Prøv også at komme portvin eller cognac i svampe sennep.

9
Løgchutney med sennep
Ingredienser:
5 løg (500 g)
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 spsk. rapsolie
8 spsk. honning
4 spsk. frisk timian
1 appelsin
Tilberedning:
Skær løg i både og bag dem i ovnen med lidt olivenolie i ca. 20 min. ved 200 grader. Skær appelsin i fileter og del dem et par gange.
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
(Egnet til ost, smørrebrød, kød og fisk.)

10
Marrakeshsauce
Ingredienser:
2 dl Bähncke Dijonsennep
2 dl Bähncke Mayonnaise
4 spsk. Bähncke Barbecuesauce
4 fed hvidløg
2 spsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen
Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen
(Egnet til salater, burgere, sandwich, friterede grøntsager, kebabspyd og krydret mad.)

11
Nordisk dildmayo
Ingredienser:
1 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 dl Bähncke Mayonnaise
5 spsk. hakket dild
1 citron, saft herfra
Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
(Egnet til rejer, sild, makrel, fiskefilet, fiskefrikadeller, sandwich brød, tapas og kød.)

12
Taffel vinaigrette med hvidløg
Ingredienser:
2 dl Bähncke Taffelsennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl citronsaft
2 fed hvidløg
Tilberedning:
Pisk en vinaigrette og pres hvidløg i. Smag til med salt og peber.
(Egnet til salater.)

13
Rustik Rygostedressing
Ingredienser:
2 dl Bähncke Grov Sennep
2 dl rygeost 10%
2 dl cremefraiche 18%
1 dl hakket purløg
Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til salater, røget sild, kartoffelsalater, smørrebrød og sandwich.)

14
Senneps Aioli
Ingredienser:
5 dl Bähncke Mayonnaise
2 ½ dl Bähncke Grov Sennep
2 fed hvidløg
Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen.
(Egnet til kold fisk, røgvarer, madbrød, sandwich og burgere.)

150682 Bähncke Dijon Sennep 1kg

150321 Bähncke Mayonnaise 800g

150546 Arffmanns Sennep 1 kg

150681 Bähncke Grov Sennep 1 kg

150544 Bähncke Taffel Sennep 1 kg

150494 Bähncke Barbecue Sauce 900g