Tun – et hav af muligheder

Tun – et hav af muligheder

Her får du flere gode Tun Tips – lige til at bruge, i dag eller i morgen.

1. Tun i skyrcreme
Brug vores Glyngøre Tun i vand.
Til skyrcreme bruges 2 dl skyr, 1 tsk flormelis, 1 tsk Bähncke dijonsennep, 1 tsk citronsaft, salt og peber. Heri vendes tun og friske krydderurter evt. dild og persille. Formes som æg med en spiseske og anrettes på friske spæde salater, pyntet med citronbåde.

2. Spicy tun i skyrcreme
En anden mulighed ud fra ovenstående opskrift, er at erstatte dijonsennep med Bähncke Mexican salsa hvis man ønsker en mere spicy tunsalat, og evt. garneret med lidt tortillachips på toppen.

3. Tun i wasabi
Halve agurkeskiver uden kerner, lidt tørret wasabi, lidt Beauvais Engelsk Sauce vendes sammen. Fintsnittet spidskål vendes sammen med citronsaft. Spidskålen anrettes i dyb tallerken med agurkskiverne over. Derefter toppes der op med Glyngøre Tun og ristede hakkede saltmandler. Garneres med cherrytomater og evt. lidt skyr.

4. Lav din egen tunsalat
Bland Glyngøre Tun med K-Salat Mayonnaise, løg og kapers. Smag til med citron, salt og peber.

5. Tun i forskellige salater
Tun kan også bruges til en bulgursalat. Bulgur vendes i en dressing af olie og citronsaft. Tilsættes evt. kvarte cherrytomater, peberfrugt grøn og gul i tynde strimler, fintsnittet forårsløg og evt. hakket bredbladet persille. Salt og peber. Tun vendes i til sidst. Bulgur kan erstattes af perlebyg, fuldkornsris eller linser.

Glyngøre tun i vand